Je nejvyšší čas, abyste se s příchodem jara zbavili chmur a nahromaděného stresu. Využijte prvních teplých jarních slunečních dnů k tomu, že si užijete skvělé bezstarostné odpoledne se svými nejbližšími! Uvidíte, že to bude skvělá zábava jak pro Vás dospělé, tak pro Vaše děti. Vy si zavzpomínáte na dětství a hry, kterými jste se s partou kamarádů bavívali. Vaše děti pro změnu objeví možná dosud nepoznané hry. Vždyť kdy jste naposledy viděli partu dětí venku skákat panáka nebo gumu?
černé tenisky
Hop a skok, skákejte jak o život!
Proto, abyste si mohli zaskákat tzv. panáka, toho příliš mnoho nepotřebujete. Stačí Vám jen asfaltový plácek za domem a křída. Kamínek byste měli najít bez problému venku. Možná tomu nebudete věřit, ale již římští vojáci skákali panáka, aby otestovali svou rychlost a sílu! Proto se nemusíte vůbec stydět a připadat si dětinsky. Můžete si dát stanovit i vyšší cíle, třeba že překonáte držitelku Guinessova rekordu, která zvládla panáka odskákat za 68 vteřin. Jistě si z dob dětství vybavíte, jak má správný panák vypadat. Nezapomeňte jen, že máte o trochu větší nohu než v dětství a je třeba, aby se Vaše noha vešla do jednotlivých polí. Pravidla skákání jsou jednoduchá. Hoďte kamínek na pole s číslem 1 a začněte skákat na jedné noze. Obě nohy jsou na zemi pouze, jsou-li dvě pole vedle sebe. Pokud se kamenem netrefíte do pole, či šlápnete mimo pole nebo dokonce šlápnete na obě nohy, skáče další hráč. Při zpáteční cestě musíte sebrat kámen ležící na poli.
hula hoop a dáma
Kolik přeskoků přes švihadlo zvládnete?
Pamatujete si na školní závody ve skákání přes švihadlo? Pořiďte každému členu rodiny jedno švihadlo a můžete začít soutěžit. Možná budete překvapeni, kam se poděla Vaše skákací forma z dětství. Nezapomeňte se však zasmát sami sobě a dětem dopřejte radost z toho, že Vás dokážou porazit v tak „jednoduché“ věci jako je skákání přes švihadlo.
klubko juty
Pořiďte si také obruč a gumu!
Skvělou zábavu si můžete užít také při skákání gumy nebo také při točení obručí v pase. Obruč na tzv. hooping by měla mít v průměru 80 – 100 centimetrů. Zaujměte správný vzpřímený postoj, nohy mějte na šířku boků, pokrčte kolena a začněte se kroutit v bocích ve správném rytmu. Toužíte-li po klidnější zábavě, můžete naučit děti skládat tzv. Nebe peklo ráj nebo si připomeňte hru spojenou s předáváním provázku.